marka şehirler Secrets

Bir marka, şirketin en değerli varlığıdır. Marka, uzun soluklu ve güven ilişkisi temeli üzerine oturan bir vaattir. Bu vaat, müşterileriniz ile aranızdaki en kuvvetli bağı oluşturur.

Şöyle ki siz hedef müşterilerinize hastaneniz deki doktorların kalitesininin ne kadar iyi olduğunu anlatırsanız anlatın hastanede bulunan doktor, hastasını iyi karşılamaz ve ona gerekli ilgiyi göstermez ise yapılan pazarlama çalışmaları başarıya ulaşamayacaktır.

Bir araya getirilen konu başlıkları ile dünyada ilk ve tek olma özelliğini taşıyan bu kitapta; belediye başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ve onların ekipleri ile, bölgesel kalkınma ajansları ve bölge planlamacıları için planlama çerçevesi sunuluyor. Kitap ayrıca rekabetin değerlendirilmesi, alıcı-satıcı ilişkilerinin dinamiği, pazarlama altyapısının rolü ve etkin iletişimin yaygınlaştırılması gibi şehir markalaşmasında son derece önemli konuları da kapsıyor.

Marka yaratırken tüketici ile ürün arasında duygusal bir bağ kurulması gerekmektedir. Bir şehri marka yaparken de aynı süreç izlenmelidir. Burada önemli olan, şehri ziyaretçi gözünde nereye konumlandırılacağı kararıdır. Eğer şehir bir ekonomi, ticaret merkezi gibi düşünülüyorsa, "kendi iş yerleri, şirketleri" gibi görülmesi, "ziyaret merkezi" olarak tasarlanıyorsa "ev"leri gibi görünmesi sağlanmalı, böyle bir duygusal bağ kurulmalıdır. Kent eğlence merkezi olarak düşünülüyorsa, "eğlencenin kalbi" imajı verilmeli, sağlık merkezi olarak tasarlanacaksa, kentin "sağlık hizmetinde ilk akla gelen şehir" algısına odaklanılmalıdır. Kentle kurulan ilişki iş odaklı ise iş yaparken Helloçbir aşamasında kentten kaynaklı bir zorlukla karşılaşılmaması, şirketin ana merkezinde yaşanan rahatlığın aynısının yeni iş alanı olarak görülen kentte de yaşatılması hedeflenmelidir.

” adlı kitapta cazibe merkezi olmak isteyen şehirleri yöneten kişilerin aşağıda belirtilen sorulara cevap araması gerekiyor.

Küreselleşen dünyada ürünler, ülkeler, şehirler birbirleri ile rekabet halindedir. Bu rekabetle birlikte kendini diğer şehirlerden farklı kılabilen şehir güçlü olmakta ve seçilebilir cazibe merkezi haline gelebilmektedir. Bir şehrin diğer şehirlerden farklılaşması noktasında devreye şehir markalaşması kavramı girmektedir. Bu çalışpersonın amacı, Diyarbakır şehrinin markalaşma sürecinde an itibariyle nerede konumlandığını ve mevcut durumuyla birlikte turizm potansiyelinin şehir markalaşmasında ne derece etkili ve yeterli olduğunu ortaya koymaktır.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun göreve geldiği 2017 yılından itibaren anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye kadar marka şehirler çAlright sayıda eğitim yuvası hizmete açıldı.

Artan modernleşme ile birlikte de bu yaklaşım, yalnızca ürün ve hizmetlere değil, bölgelere ve daha geniş açıdan şehirlere de uygulanır duruma geldi. Bu da bizi şehir markalaşması kavramını daha yakından tanımaya itiyor.

“Marka”; bir ürünü hedef kitleleri karşısında birçAlright konuda diğerlerinden farklılaştıran, onlara satın alma dürtüsü veren, o ürünü satın alanlar üzerinde olumlu etkiler yaratan, bırakan (nihai müşteri mutluluğu) bir kavram, üzerinde aşağıdaki konularda çalışılarak oluşturulan bir değerdir.

İstanbul aynı zamanda birçok farklı kriterde Türkiye’de başı çekmekte ve ülkemizde benzer özellikleri bir arada barındıran başka bir şehir de bulunmuyor.

Tabii bu faaliyetler kadar şehir sakinlerinin de bu hikayeyi benimsemesi de gerekiyor. Ön plana çıkarılan unsur ile şehrin insanları ve kültürü arasında uyum olmaması, marka şehir projesini başarısızlığa itebilir.

Marka danışmanlık ya da danışmanlık hizmeti veren şirketlerde, ofislerde ve ajanslarda doğrudan doğruya marka işletmesinde ya da bağımsız bir şekilde çalışmasını gerçekleştirir.

Bu yöntem, hedef kitlenin ihtiyaç ve isteklerine dair doğrudan veri toplar. Anketler, odak grupları ve birebir görüşmeler bu tür araştırmanın örnekleri arasında yer alır.

İlgili kampanyanın, hedef kitlesi arasında marka bilinirliğini arttırıp arttırmadığını ölçmek, ve danışmanlığından ne ölçüde verim alındığına dair fikir verir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *